Lyckad 1:a maj med ArbetarInitiativet

I vänsterns 1:a majtåg gick ca 800 personer i ArbetarInitiativets del. Det var mycket sol och perfekt för att få kontakt med människor och diskutera AI som ett alternativ till den politik som misslyckats av socialdemokratin och vänstern. Den vidriga nyliberalismen som mördar människor världen över och förstör vår jord, måste begravas så att vi kan börja prata i termer av människors faktiska behov och rättigheter. Ca 4000 massflygblad delades ut under dagen och vid bokbordet kom många fram och ville diskutera och köpa material och tidningar.

Det nya franska Antikapitalistiska Partiet (NPA) har inspirerat och stärkt ArbetarInitiativet. NPA skrämmer upp högern med president Sarkozy och vänstern med socialistpartiet i Frankrike. Vi bör börja tänka mer på franskt manér för att kunna skapa en massrörelse mot demonteringen av välfärd, skola och jobb.

Mediebevakningen kring ArbetarInitiativets arbete är ett stort kliv framåt för det politiska arbetet;  Upprop mot S-toppen , Lundby Wedin, Protest mot Mona, Fackligt upprop – där Bilbo svarar ang Wanja Lundby Wedin.
 

Dagen avslutades med en mysig grillning och senare en riktigt lyckad fest på Södra Teatern på Mosebacke. Många glada miner, dans (!) och trevliga människor. Tack alla för en underbar dag!

 

 

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Lämna en kommentar