Lieberman är ”missnöjd” över EU´s kritik mot Israel aggressioner

Den europeiska kritiken mot Israels ockupation, bosättning på palestinska områden samt utrotning och fördrivning av palestinier, som är försvinnande liten, måste upphöra enligt Israel. Annars hotar Israel med att utesluta EU ur ”fredsprocessen”. Vad för sorts fredsprocess Israel syftar på är uppenbart, det är mellan de länder som inte är pro-arabiska. Det Israel vill är att skapa en marknadsekonomi som kan förskjuta palestinska rättigheter, liksom övriga marknadsfundamentalistiska länder gör mot s.k U-länder. I den frågan är man förstås oerhört angelägen om EU´s sympatier och man försöker med alla medel göra sig av med alla överenskommelser angående respekt för mänskliga rättigheter.

Israels utrikesminister är för närvarande på europa-turné (Haaretz) för att lobbya för att Israel ska inkluderas i den Europeiska Unionen. Hans ”valpropaganda” består av att rikta kritik mot att det i EU finns kritik mot ”bosättningar, ockupation och krav på tvåstatslösning”. Han har även framfört ett ultimatum mot Iran via Italiens premiärminister Berlusconi, att sker ingen förändring i Irans kärnvapenprogram inom tre månader, så måste ”väst” agera.

Den utstuderade grymhet och det förtryck Israel utövar mot palestinier, och har länge gjort, blir genom Liebermans turné förminskad. Palestiniers vardagliga sorg, skräck och lidande kan inte accepteras eller förminskas. Vi kan inte acceptera att en människa och dess stat, genom lögner, är på väg att skapa en bredare acceptans av islamofobin som redan är på god frammmarsch. Intressant att diskutera är varför nyheterna på SVT inte har nämnt ett ord om Liebermans nazi-turné.

Läs mer på SR

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Lämna en kommentar